12/03/2020 - De Vlaamse Waterweg zal de volgende maanden ingrijpende werken uitvoeren aan de brug over het Albertkanaal aan de Herenthoutseweg. De voorbereidende werkzaamheden zijn ondertussen begonnen. 
Deze werken zullen op bepaalde momenten een invloed hebben op de bereikbaarheid van het trainingsterrein van VC. Dus goed uitkijken is de boodschap.

Van zaterdag 14 tot maandag 16 maart verplaatst Pidpa de waterleidingen. Tijdens die periode is de Herenthoutseweg, tussen de Meidoornlaan en de Wilgenlaan, volledig afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel door via Notelarenlaan. Doorgang met auto vanuit kant centrum Herentals zal dus niet mogelijk zijn, VC bereiken vanuit kant industrie kan wel.
Of de weg op maandagavond al opnieuw wordt vrijgegeven is niet helemaal zeker.

De officiële omleiding voor het doorgaand verkeer loopt via de E313, de Aarschotseweg, de ring en de Lierseweg. De bussen van De Lijn (lijn 159 en lijn 511) volgen een omleiding via Wolfstee.

Alle informatie mbt de werkzaamheden en impact op het verkeer is te vinden op: https://www.vlaamsewaterweg.be/brug-herenthout.