16/03/2020 - De federale autoriteiten en onze sportinstanties hebben in het kader van het COVID-19 coronavirus belangrijke instructies en richtlijnen gegeven die ons nog eens op het hart zijn gedrukt door de KBHB.
De doelstelling van deze maatregelen is om een maximaal aantal landgenoten aan te zetten tot ‘social distancing’ (= het verminderen van de probabiliteit op contact tussen mensen die drager zijn van een infectie en andere niet-besmette personen), dit teneinde de overdracht van het virus te minimiseren en te vertragen. De bedoeling is om ons gezondheidssyteem en de medische teams op het terrein maximaal in staat te stellen om zo normaal mogelijk te blijven functioneren en álle zieken te kunnen blijven verzorgen.
Maar opdat dit zou werken, is het van cruciaal belang dat iedereen de instructies en richtlijnen naar de letter volgt (zie website Coronavirus)! We zijn ons ervan bewust dat deze een belangrijke impact hebben op de sportbeoefening en meer bepaald op het beoefenen van onze hockeysport. Maar we wensen hier nog eens krachtig en duidelijk op te roepen tot het respecteren van een aantal punten:

 • Het is niet toegelaten om hockey of een andere teamsport te beoefenen in de sportinfrastructuren:
  • geen wedstrijden
  • geen trainingen
 • Het is hockeyclubs met eigen infrastructuur niet toegelaten om andere activiteiten te organiseren in de clubhouses (bar, vergaderzaal, kleedkamers, fitnesszaal,…)
  • geen meetings
  • geen tactische sessies
  • geen fitness sessies


In dit kader, en ondanks de uitzondering die door de regering wordt toegestaan voor de elite atleten, hebben ook onze nationale teams besloten om niet in team te trainen gedurende minstens twee weken. Ze willen zo het voorbeeld geven, door hun sociale verantwoordelijkheid te nemen. Dit geldt voor Red Lions die de Spelen van Tokio voorbereiden, maar ook voor de Red Panthers en alle jeugdteams. 
Wat betreft de eventuele verder zetting van het lopende seizoen, worden er momenteel verschillende mogelijke scenario’s overwogen. Deze zullen in de komende dagen, in overleg met de clubs, worden geanalyseerd.

Op het einde van de maatregelen die door de overheid worden opgelegd, zal er uiteraard tijd worden voorzien opdat alle teams opnieuw een minimum aantal keer kunnen trainen, alvorens de verschillende competities weer op te starten. We kunnen daarenboven alleen maar iedereen aanmoedigen om persoonlijk te blijven trainen, zij het fysiek door bvb. te gaan lopen (alleen ;-)) of technisch, bij u thuis.

Wij vinden het heel jammer dat onze sportieve leden voorlopig hun favoriete sport niet kunnen beoefenen, maar als deze maatregelen kunnen helpen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, moeten en willen wij dit 100% steunen. 

Noot: de eerste regeringsmaatregelen waren voorzien te lopen tot 31/3, terwijl de intussen de sportinfrastructuren dicht zullen zijn tot 3/4. Dit maakt dat de club ook op 1/4 en 3/4 geen training zal voorzien. Indien dit wijzigt, dan komen we daarop terug. Ook wat de sociale en sportieve events betreft (mattentaarten, paasontbijt, paasstage) die op korte termijn waren ingepland zullen we zo spoedig mogelijk communiceren.
De sponsorleden van de 'Club van 100' werden reeds persoonlijk geïnformeerd over de annulatie van het geplande netwerkevent op 26/03.

Wij houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen, en intussen aan iedereen van harte een goede gezondheid. 

12/03/2020 - De Vlaamse en de Franstalige instanties bevoegd voor de sport hebben besloten om alle sportmanifestaties in België op te schorten tot 31 maart. De sportsector wil immers geen katalysator zijn voor de verdere verspreiding van het Corona-virus.

Dit betekent dat ook alle hockeyactiviteiten in België worden opgeschort. Zowel wedstrijden, trainingen, initiaties, ... zullen niet doorgaan tot 31 maart. De KBHB raadt bovendien alle clubs aan om ook geen vervangende activiteiten in die periode te organiseren. HC Artemis schikt zich uiteraard naar dit advies.

De club wil iedereen met aandrang oproepen om de officiële aanbevelingen van de overheid ivm hygiëne en sociale contacten in acht te nemen. Deze kunnen jullie vinden via: https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Noot: ook de viering "Herentalse Helden" van Stad Herentals van deze avond is preventief geannuleerd.

De club blijft de evolutie rond het virus van dichtbij opvolgen en we zullen hierover opnieuw communiceren zodra er een officiële wijziging wordt aangekondigd.

12/03/2020 - De Vlaamse Waterweg zal de volgende maanden ingrijpende werken uitvoeren aan de brug over het Albertkanaal aan de Herenthoutseweg. De voorbereidende werkzaamheden zijn ondertussen begonnen. 
Deze werken zullen op bepaalde momenten een invloed hebben op de bereikbaarheid van het trainingsterrein van VC. Dus goed uitkijken is de boodschap.

Van zaterdag 14 tot maandag 16 maart verplaatst Pidpa de waterleidingen. Tijdens die periode is de Herenthoutseweg, tussen de Meidoornlaan en de Wilgenlaan, volledig afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel door via Notelarenlaan. Doorgang met auto vanuit kant centrum Herentals zal dus niet mogelijk zijn, VC bereiken vanuit kant industrie kan wel.
Of de weg op maandagavond al opnieuw wordt vrijgegeven is niet helemaal zeker.

De officiële omleiding voor het doorgaand verkeer loopt via de E313, de Aarschotseweg, de ring en de Lierseweg. De bussen van De Lijn (lijn 159 en lijn 511) volgen een omleiding via Wolfstee.

Alle informatie mbt de werkzaamheden en impact op het verkeer is te vinden op: https://www.vlaamsewaterweg.be/brug-herenthout.

UPDATE - 18/03/2020: Deze activiteit wordt owv COVID-19 uitgesteld naar een latere datum. De leden die al een online bestelling plaatsten zullen een mail ontvangen met vermelding van de mogelijke opties. 

01/03/2020 - Alles over de lekkerste mattentaarten van het land: klik op onderstaande affiche:

10/02/2020 - Update - stormweer en training.

Gelet op de weersomstandigheden zullen er vandaag geen trainingen worden georganiseerd.
Keep the hunger for the next training on wednesday/friday!
#stayhungry #hockeyonmymind

1/2/2020 - Klik op onderstaand logo om te bestellen.

07/02/2020 - Nieuwe gezichten en afscheid

Bij de start van onze tweede seizoenshelft verwelkomen we graag vier nieuwe gezichten in onze trainersstaf. Van twee trainers nemen we afscheid, met een warm dankjewel namens de hele Artemisfamilie.

Vier nieuwe gezichten: onze kleinste recreatieve spelers leren voortaan hun eerste hockeymoves van Reindert Tresignie. De meisjes van de U19G1 krijgen met David Dekoning en Ellen Van Mechelen een trainersduo.  En Bart Van Der Weyden versterkt als begeleider de huidige trainersstaf van de U14B.

Afscheid van Gie en Laurent: Van twee collega’s nemen we helaas afscheid, tenminste als trainer. Gie Schaeken stopt bij de U11B en wordt voortaan één van hun trouwste fans. Laurent Scheffer geeft de fakkel bij de U19G1 door aan David en Ellen. Laurent had onze oudste meisjesploeg drie jaar onder zijn hoede. Namens de hele Artemisfamilie danken wij Gie en Laurent voor hun inzet voor onze club.

Enkele verschuivingen: met dit afscheid komen er naast de nieuwe gezichten ook enkele verschuivingen. Joris Bruyninckx begeleidt voortaan de U11B naar nieuwe sportieve successen. Joris was actief bij onze U8B/G. Zij krijgen op hun beurt versterking van Gitte Aerts die een deel van de trainingen voor haar rekening neemt. Angela Schoonderwoerdt inspireert ondertussen de U14G verder op de ingeslagen weg. Ward Vandeputte tot slot ondersteunt in de toekomst Göte de Pillecyn als trainer van de U11G.

Veel succes aan alle spelers, trainers en managers! Samen met onze trouwe supporters maken we er een spetterende tweede seizoenshelft van.

Heb je zelf ook mogelijkheden om één van onze andere teams bijkomend te ondersteunen, geef ons een seintje.
Zit je met vragen? Neem dan zeker even contact op met het bestuur van de club.

29/1/2020 - Inroostering wedstrijdkalender

De wedstrijdkalender voor de 2e seizoenshelft is sinds vandaag ingeroosterd. Deze is ter beschikking in de Twizzit agenda's van de teams, en in de hockey app.

Op dit ogenblik is enkel de programmatie van de 1ste speeldag definitief. Alle andere gegevens zijn voorlopig en nog vatbaar voor wijziging. Hou hiermee zeker rekening.

19/01/2020 - Op zaterdag 15 februari gaat de 2e seizoenshelft outdoor competitie van start.
De KBHB heeft gepland om de volledige speelkalender tegen 24/01 rond te krijgen. Deze zal dan in de hockey-app en in de Twizzit-kalender worden opgenomen.

9/1/2020 - Volgende activiteiten noteer je best in de agenda 2020:

Partners Club van 100
Join our team

Je bent handig, creatief, vol ideeën, en wil de club helpen. Dat kan, en graag zelfs. Vul dit formulier in, we spreken elkaar snel!

Wedstrijdlocatie

Adres thuiswedstrijden ARTE: Herenthoutseweg 116-118, 2200 Herentals.

Evenementen

© 2019, website powered by Twizzit.com