HC ARTEMIS

27/08/2019 - De VHL (KBHB) heeft deze week 6 nieuwe spelregels mbt teams U7-U12 ingevoerd. Onderstaande aanpassingen zijn geldig vanaf september 2019, dus bij aanvang van de nieuwe kampioenschappen in U7-U12.

1. De coaches mogen niet meer op het veld (vanaf U7)
De VHL bemerkt dat er veel coaches zijn die op het veld staan en tussen de spelers lopen, constant zeggen waar ze moeten staan en wat ze moeten doen. Om de spelers vanaf U7 zelf dat tikkeltje meer verantwoordelijkheid te geven en om ze vooral meer zelf te laten nadenken, mag de coach vanaf nu niet meer óp het veld (dit in lijn met de opleidingsfilosofie dat spelers zélf leren nadenken, oplossingen zoeken, en beslissingen nemen). Dit betekent dat het misschien af en toe wat rommelig zal zijn en dat de spelers af en toe op een hoopje spelen; dat is echter geen ramp, en maakt deel uit van het leerproces. Coaches blijven m.a.w. ook in U7-U8 voortaan aan de zijlijn, zoals dat reeds het geval was vanaf U9.

2. Elke coach krijgt voortaan wel 1 time-out per wedstrijd (vanaf U7 tot en met U12)
Om de coaches - gezien de vorige regel - tegemoet te komen, wordt er per coach 1 time-out toegestaan per wedstrijd. Op deze manier kan de coach, naast de pauze halverwege de wedstrijd, zijn team op een moeilijk moment toch even persoonlijker bijsturen.

BELANGRIJK:
- De tijd blijft gewoon doorlopen (anders is mogelijk een te groot effect op de programmatie/tijdsschema van alle wedstrijden op zaterdagochtend);
- De time-out duurt max. 30 seconden (fluiten - kids lopen naar de coach - korte uitleg - fluiten);
- De time-out kan niet meer worden aangevraagd in de laatste 5 minuten van de wedstrijd (de time-out dient om de ontwikkeling en het leren te stimuleren, niet om resultaat al dan niet negatief te beïnvloeden. Resultaten zijn niet belangrijk)

3. Gentlemen's Agreement tussen coaches U7 en U8: kick en backstick

Bepaalde spelers zijn al snel behendiger en vaardiger dan andere spelers. Coaches mogen (voorafgaand de wedstrijd) onderling de afspraak maken om al te spelen met een kick (bewust en onbewust) en back-stick (bewust en onbewust) als beide coaches hiermee akkoord gaan.
Waarom een Gentlemen’s Agreement en geen objectieve spelregel? Afhankelijk van het niveau en de ervaring gaan spelers U7-U8 dit wel of niet kunnen. Concreet: een U8-wedstrijd in maart kan gespeeld door spelers die al het 3de jaar wedstrijden spelen (U6 vroeger begonnen), spelers die het 2de jaar wedstrijden spelen of door spelers die slechts een maand wedstrijden spelen. Door het expliciet benadrukken van een onderlinge afspraak kunnen deze regels aangepast worden naargelang niveau en ervaring.

4. Keepers bij U9 spelen vanaf nu zonder stick
Bij U9 zijn het vaak nog wisselende keepers (elke week iemand anders) die maar 1 tot 2x per seizoen in de goal staan. Om ze sneller gewend te maken aan het pak en aan het keepen, willen we de stick weghalen. Nu gaan de wisselende keepers vaak veel proberen te redden met de stick, terwijl ze hem perfect met de voeten kunnen pakken. Op deze manier gaan de kids beweeglijker in de goal staan. De stick komt er pas bij in U10. Beide handschoenen zijn evenwel verplicht!

5. De shoot-out (in U10) wordt vervangen door een penalty corner tegen max. 3 verdedigers en een keeper
Hoewel het principe van de shoot-out goed zit, bemerkt de VHL dat wedstrijden die eerder gelijk opgaan tussen twee teams vaak overdreven beslecht worden door de shoot-outs. Vaak worden de shoot-outs, ondanks een gentlemen's agreement, enkel door de betere spelers (of de beste speler) van het team genomen waardoor de score hoog oploopt. En ook: een wisselend keepertje krijgt bijv. 6 doelpunten tegen op shoot-out. Mentaal niet makkelijk en niet motiverend om eventueel te blijven keepen.
Om dit tegen te gaan wordt de shoot-out vervangen door een penalty corner waarbij het verdedigend team maar 3 spelers in de goal mag zetten (exclusief keeper). Het aanvallend team mag volledig kiezen hoe ze deze situatie (normaal altijd een overtal) oplossen: misschien kunnen sommige kids al hard genoeg pushen om de bal snel genoeg aan de cirkel te krijgen; de penalty kan met 4 mensen of met 6 genomen worden; je kan hem kort geven aan de rand van de cirkel of via de rechterkant. In plaats van een klassieke penalty corner krijg je een overtal situatie die ook op een andere, creatieve manier kan worden opgelost.
Noot: vanaf U11 zijn bij PC 4 verdedigers + keeper in doel toegelaten (zoals de vaste regel).

6. Lange corner van U9 tot U12 op “middenlijn”.
Om het principe van de 23m lijn op groot veld toe te passen en zo meer ruimte te hebben om te spelen. Dit is duidelijker voor de spelers. Anders moeten ze alleszins 5 m naar achter of rond de cirkel lopen. Als gevolg moet iedereen op 5 m staan en mag de bal ook niet rechtstreeks in de cirkel gespeeld worden.

20/08/2019 - HC Artemis werkt met platform “Twizzit” om het ledenbeheer in goeie banen te leiden, facturaties uit te voeren, berichten te sturen, teams samen te stellen, kalenders op te maken, website te onderhouden, en nog zo veel meer. Het is een uitgebreid programma waar ook leden toegang toe hebben.

Elk lid ontvangt bij inschrijving een persoonlijke login waarmee hij/zij de toegang tot Twizzit kan activeren. Maar omdat een eerste gebruik soms overweldigend kan zijn hebben we 4 concrete tips:

  • TIP1: Twizzit heeft een mooie support pagina, waarin heel wat vragen beantwoord worden. Check zeker de pagina http://support.twizzit.com/article/twizzit-instellen-als-gebruiker/ indien je moeilijkheden ondervindt bij het inloggen, berichten ontvangen, of te wisselen tussen de accounts van je verschillende kinderen.
  • TIP2: SPAM ? Berichten die de club verstuurt aan leden worden verzonden vanuit een postbus die "noreply@twizzit.com" heet. Dit heeft het nadeel dat deze berichten soms bij de ontvanger als "SPAM" worden aanzien. Dit kan je voor oplossen door mailberichten afkomstig van "twizzit.com" als veilig te beschouwen. Raadpleeg de help-functie van je programma hoe je dat kan doen.
  • TIP3: stuur geen vraag of antwoord aan "noreply@twizzit.com", want deze komen op de club niet toe. Gebruik het gewone info@hcartemis.be daartoe.
  • TIP4: wist je dat je zelf kan bepalen of je berichten van de club ontvangt op alle emailadressen die in je account zitten, of slechts op 1 specifiek adres? In de linkernavigatiebalk op de website, of onder de funtie "MEER" (de drie streepjes) in de app, kan je naar "Persoonlijke voorkeuren" gaan: daar kan je aanduiden op welke adressen je berichten wenst te ontvangen. Handig, niet?

Een gratis tip erbij: vraag je teamgenoot om te helpen als het even niet lukt, hockey is een ploegsport ;-)!

19/08/2019 - Vanaf vandaag starten de wekelijkse trainingen seizoen 2019-20 opnieuw. Er zijn trainingen op maandag, woensdag en vrijdag, exacte details per leeftijds- of activiteitengroep te vinden op de trainingspagina (sportief > trainingen).

Tijdens de week van 26/8 zijn er geen trainingen, owv de talrijke aanwezigheid van spelers op het zomerkamp. Enkel de trainingen van de recreatieven op woensdag 28/8 gaan wel gewoon door.
Tijdens deze (week van 19/8) en volgende (week van 26/8) zijn er nog geen volwassenentraingen. Info aan betrokkenen leden volgt via mail.

Vanaf deze week woensdag, 21/8, is er ook opnieuw de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een proefles! Wil je proeven van hockey, vul dan dit formulier in, en kom langs op Sport Vlaanderen, op woensdag om 17.30u.

 

14/8/2019 - De KBHB heeft vandaag de competitiekalender voor de eerste seizoenshelft online geplaatst. De ingeplande wedstrijden kan je vinden in de Hockey App.

De club zal nu eerstdaags ook binnen Twizzit deze koppeling maken, en de agenda’s per team actualiseren.

05/08/2019 - Op woensdag 7 augustus zal het programma Twizzit een grote update ondergaan.
Zowel de Twizzit-app als de toegang via computer zal er helemaal nieuw en anders gaan uitzien.

Met de update willen de ontwikkelaars van Twizzit het programma nog toegankelijker maken voor de leden, ouders en supporters.
Hopelijk valt het design ook bij jouw in de smaak.

Wat hoef je hiervoor te doen? Helemaal niets, zowel de app als het computerprogramma worden automatisch bijgewerkt via deze update.

22/07/2019 - WIN 2 TICKETS VOOR EK HOCKEY!
Wedstrijd Engeland-België Red Lions – zo 18/08 - 18:00u!

Wil ook jij het EK HOCKEY beleven tijdens de match van ENGELAND vs BELGIË, RED LIONS op 18 augustus 2019 op de Wilrijkse Pleinen? Inclusief VIP formule met gratis hapje en drankje en busvervoer?
1. Like onze FB-pagina, https://www.facebook.com/hcartemis 
2. Like en share de post mbt de te winnen tickets
3. Tag de persoon die je zal meenemen naar de Wedstrijd Engeland-België Red Lions op zondag 18/08/2019.
De winnaar - ad random uit de loting getrokken - wordt beloond met 2 gratis EK HOCKEY-tickets.

De winnaar wordt bekendgemaakt op deze Facebookpagina van HC ARTEMIS. Tickets af te halen op het Artemis Street Hockey Festival op 17/08, Grote Markt Herentals (13.00-23.00u). 
De wedstrijd loopt tot 14 augustus 2019. 
Wedstrijdreglement op eenvoudig verzoek te bekomen via info@hcartemis.be 

22/07/2019 - Tijdens het Hockeykamp van HC ARTEMIS in de week van 26 augustus 2019 organiseren wij voor keepers en alle andere spelers die eens willen ervaren wat het is om ‘goalie’ te zijn, een keepersClinic (Enkel leden). De Clinics zijn beperkt tot maximum 4 deelnemers per Clinic.

Wanneer? Donderdag 29/08/2019 (tijdens het hockeykamp). Er worden 3 Clinics georganiseerd. De jongste spelers zullen in de eerste Clinic zitten en we eindigen in Clinic 3 met de oudste spelers. De Clinics duren 1u30min en starten op het uur zoals hierna aangegeven.
Clinic 1: 9u00-10u30; Clinic 2: 11u – 12u30; Clinic 3: 13u – 14u30     

Waar? De Mixx, Asbroek 1, te 2230 Herselt.

Prijs? Voor de deelnemers aan het hockeykamp zit dit in de prijs van het hockeykamp inbegrepen. Ben je niet ingeschreven voor het hockeykamp, maar wil je toch deelnemen aan de Keepersclinic, dat kan! De inschrijving kost dan 25€. De plaatsen zijn beperkt en worden toegekend aan diegene die eerst inschrijven. Wees er dus snel bij.

Praktisch? HC Artemis zorgt voor de keepersuitrusting voor de deelnemers. De keepers dienen wel zelf een hun hockeystick mee te nemen.                             

Inschrijven? via deze link.

PS – REMINDER voor aanstaande clubactiviteiten:

09-06-2019 - Reminder: verplichting van het theoretische examen voor alle spelers die uitkomen in de U16 en U19 vanaf volgend seizoen.
Alle spelers geboren in 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 en 2005 moeten vóór de start van de competitie 2019-20 het theoretische examen succesvol afleggen om te mogen aantreden in competitie.
In een volgende fase (in de loop van het volgende seizoen) zullen alle U16 spelers en de 2e jaars U14 spelers het examen moeten afleggen.
Deze verplichting wordt opgelegd door de VHL/KBHB.

Informeer je als lid tijdig bij het sportsecretariaat om toegang te verkrijgen tot het e-learning lespakket.

Partners Club van 100
Wedstrijdlocatie

Adres thuiswedstrijden HC Artemis: VTC De Mixx, Asbroek 1H, 2230 Herselt, https://goo.gl/maps/WG79nfJ2oMG2. Zie steeds Hockey Belgium App voor laatste info.
Parkeren doe je op de daartoe voorziene parkeerplaatsen, niet op of langs de weg naast het kunstgrasterrein.

Gefeliciteerd!
02/04
Silke Geerts
02/04
Dirk Van Doninck
03/04
Peggy Pittoors
04/04
Ulyana Horemans
05/04
Mathis Beyens
07/04
Ylian Robberechts
08/04
Alicia Vanderlyde
08/04
Aminata Moussa
Evenementen

© 2019, website powered by Twizzit.com