HC ARTEMIS

29/1/2020 - Inroostering wedstrijdkalender

De wedstrijdkalender voor de 2e seizoenshelft is sinds vandaag ingeroosterd. Deze is ter beschikking in de Twizzit agenda's van de teams, en in de hockey app.

Op dit ogenblik is enkel de programmatie van de 1ste speeldag definitief. Alle andere gegevens zijn voorlopig en nog vatbaar voor wijziging. Hou hiermee zeker rekening.

19/01/2020 - Op zaterdag 15 februari gaat de 2e seizoenshelft outdoor competitie van start.
De KBHB heeft gepland om de volledige speelkalender tegen 24/01 rond te krijgen. Deze zal dan in de hockey-app en in de Twizzit-kalender worden opgenomen.

9/1/2020 - Volgende activiteiten noteer je best in de agenda 2020:

19/11/2019 - Een nieuw wist-je-dat-je!

Wist je dat ... de netwerkclub van HC Artemis, onze "Club van 100", nog steeds blijft groeien?
Deze maand verwelkomen we 3 nieuwe bedrijven: Eurodal, Hillewaere Verzekeringen en Rendimmo.

Ben ook jij zaakvoerder of zelfstandige, heb je interesse om deel uit te maken van onze Club die nu al meer dan 30 leden vertegenwoordigt, lees er alle info over op de site onder de tab bovenaan -> partners>club van 100. Je bent welkom!

27/10/2019 - Inschrijvingen indoor trainingen nu open

Alle informatie en inschrijvingsmodule voor de indoor trainingen tijdens de winterstop staan online. Via DEZE link.

Schrijf nu in; maximum aantal deelnemers is beperkt!

 

19/09/2019 - De vernieuwde webshop van de club is online, zeg maar versie 2.0! Facelift en update tegelijk.

Wat is er nieuw of anders?

 • betalen kan vanaf nu online:
  • geen afzonderlijke overschrijvingen meer nadat de bestelling al geplaatst was
  • alles wordt ineens afgehandeld bij de bestelling
 • webshop is up-to-date gemaakt naar de nieuwste veiligheidsnormen en privacybeleid
 • wedstrijdkledij en trainingskledij blijft ongewijzigd beschikbaar
 • aparte vakken voor de opname van namen en/of nummers (waar van toepassing)
 • volgende nieuwe producten komen er bij:
  • hoodie
  • hockey-rugzakken
  • scheenbeschermers
  • handschoenen
  • bitje
  • muts
 • vernieuwd retourneringsbeleid
 • een rechtstreeks emailadres bij de leverancier voor alle vragen bij bestellingen
 • een nieuwe FAQ-pagina op de clubwebsite met nog meer "vragen en antwoorden".

 

 

03/09/2019 - De Vlaamse Hockey Liga heeft met ingang van 1 september een nieuwe verzekeringspartner. De samenwerking met Arena is ten einde gelopen, en Belfius Insurance NV komt in de plaats. Alle dekkingen zijn onveranderd gebleven.

De standaard documenten die nodig zijn om een aangifte (lichamelijk ongeval of BA) te doen zijn wel gewijzigd. De nieuwe documenten zijn op de site van de VHL, evenals op onze eigen webpagina up-to-date gemaakt.

27/08/2019 - De VHL (KBHB) heeft deze week 6 nieuwe spelregels mbt teams U7-U12 ingevoerd. Onderstaande aanpassingen zijn geldig vanaf september 2019, dus bij aanvang van de nieuwe kampioenschappen in U7-U12.

1. De coaches mogen niet meer op het veld (vanaf U7)
De VHL bemerkt dat er veel coaches zijn die op het veld staan en tussen de spelers lopen, constant zeggen waar ze moeten staan en wat ze moeten doen. Om de spelers vanaf U7 zelf dat tikkeltje meer verantwoordelijkheid te geven en om ze vooral meer zelf te laten nadenken, mag de coach vanaf nu niet meer óp het veld (dit in lijn met de opleidingsfilosofie dat spelers zélf leren nadenken, oplossingen zoeken, en beslissingen nemen). Dit betekent dat het misschien af en toe wat rommelig zal zijn en dat de spelers af en toe op een hoopje spelen; dat is echter geen ramp, en maakt deel uit van het leerproces. Coaches blijven m.a.w. ook in U7-U8 voortaan aan de zijlijn, zoals dat reeds het geval was vanaf U9.

2. Elke coach krijgt voortaan wel 1 time-out per wedstrijd (vanaf U7 tot en met U12)
Om de coaches - gezien de vorige regel - tegemoet te komen, wordt er per coach 1 time-out toegestaan per wedstrijd. Op deze manier kan de coach, naast de pauze halverwege de wedstrijd, zijn team op een moeilijk moment toch even persoonlijker bijsturen.

BELANGRIJK:
- De tijd blijft gewoon doorlopen (anders is mogelijk een te groot effect op de programmatie/tijdsschema van alle wedstrijden op zaterdagochtend);
- De time-out duurt max. 30 seconden (fluiten - kids lopen naar de coach - korte uitleg - fluiten);
- De time-out kan niet meer worden aangevraagd in de laatste 5 minuten van de wedstrijd (de time-out dient om de ontwikkeling en het leren te stimuleren, niet om resultaat al dan niet negatief te beïnvloeden. Resultaten zijn niet belangrijk)

3. Gentlemen's Agreement tussen coaches U7 en U8: kick en backstick

Bepaalde spelers zijn al snel behendiger en vaardiger dan andere spelers. Coaches mogen (voorafgaand de wedstrijd) onderling de afspraak maken om al te spelen met een kick (bewust en onbewust) en back-stick (bewust en onbewust) als beide coaches hiermee akkoord gaan.
Waarom een Gentlemen’s Agreement en geen objectieve spelregel? Afhankelijk van het niveau en de ervaring gaan spelers U7-U8 dit wel of niet kunnen. Concreet: een U8-wedstrijd in maart kan gespeeld door spelers die al het 3de jaar wedstrijden spelen (U6 vroeger begonnen), spelers die het 2de jaar wedstrijden spelen of door spelers die slechts een maand wedstrijden spelen. Door het expliciet benadrukken van een onderlinge afspraak kunnen deze regels aangepast worden naargelang niveau en ervaring.

4. Keepers bij U9 spelen vanaf nu zonder stick
Bij U9 zijn het vaak nog wisselende keepers (elke week iemand anders) die maar 1 tot 2x per seizoen in de goal staan. Om ze sneller gewend te maken aan het pak en aan het keepen, willen we de stick weghalen. Nu gaan de wisselende keepers vaak veel proberen te redden met de stick, terwijl ze hem perfect met de voeten kunnen pakken. Op deze manier gaan de kids beweeglijker in de goal staan. De stick komt er pas bij in U10. Beide handschoenen zijn evenwel verplicht!

5. De shoot-out (in U10) wordt vervangen door een penalty corner tegen max. 3 verdedigers en een keeper
Hoewel het principe van de shoot-out goed zit, bemerkt de VHL dat wedstrijden die eerder gelijk opgaan tussen twee teams vaak overdreven beslecht worden door de shoot-outs. Vaak worden de shoot-outs, ondanks een gentlemen's agreement, enkel door de betere spelers (of de beste speler) van het team genomen waardoor de score hoog oploopt. En ook: een wisselend keepertje krijgt bijv. 6 doelpunten tegen op shoot-out. Mentaal niet makkelijk en niet motiverend om eventueel te blijven keepen.
Om dit tegen te gaan wordt de shoot-out vervangen door een penalty corner waarbij het verdedigend team maar 3 spelers in de goal mag zetten (exclusief keeper). Het aanvallend team mag volledig kiezen hoe ze deze situatie (normaal altijd een overtal) oplossen: misschien kunnen sommige kids al hard genoeg pushen om de bal snel genoeg aan de cirkel te krijgen; de penalty kan met 4 mensen of met 6 genomen worden; je kan hem kort geven aan de rand van de cirkel of via de rechterkant. In plaats van een klassieke penalty corner krijg je een overtal situatie die ook op een andere, creatieve manier kan worden opgelost.
Noot: vanaf U11 zijn bij PC 4 verdedigers + keeper in doel toegelaten (zoals de vaste regel).

6. Lange corner van U9 tot U12 op “middenlijn”.
Om het principe van de 23m lijn op groot veld toe te passen en zo meer ruimte te hebben om te spelen. Dit is duidelijker voor de spelers. Anders moeten ze alleszins 5 m naar achter of rond de cirkel lopen. Als gevolg moet iedereen op 5 m staan en mag de bal ook niet rechtstreeks in de cirkel gespeeld worden.

Covid-registratie

Partners Club van 100
Wedstrijdlocatie

NIEUW: adres thuiswedstrijden ARTE: Herenthoutseweg 118, 2200 Herentals.

Gefeliciteerd!
26/10
Stien Swinnen
26/10
Reindert Tresignie
28/10
Felix Willems
Evenementen

© 2019, website powered by Twizzit.com