Hockey Club ARTEMIS Herentals

Het indoor seizoen loopt op z'n einde. Er zijn nog dinsdagtrainingen voor U6-U9 op 24 en 31 januari, en 1 zaterdagtraining voor U10-U16 op 4 februari (geen training op 28 januari).
Op 8 februari trainen we opnieuw outdoor. Indien de weersomstandigheden het in de volgende weken niet zouden mogelijk maken om buiten te trainen dan communiceren we dat zo snel mogelijk via mail en facebook.

De uren van de outdoor trainingen blijven ongewijzigd, zowel op woensdag als zaterdag.
Enkel mbt de zaterdagtraining van U10-U16 is er een tijdelijke wijziging in locatie: in februari en maart trainen we outdoor in het Netepark (in dezelfde straat als Sport Vlaanderen: Vorselaarsebaan 56).

We hebben een handig overzicht gemaakt om aan het prikbord te hangen:

HC ARTEMIS organiseert tijdens de paasvakantie en zomervakantie hockeystages voor de jeugd.

Het doel van de stages voor onze leden is het technisch en tactisch niveau verder te ontwikkelen via gerichte hockeyoefeningen op het sportveld, hen te laten kennis maken met de technische en tactische analyse van de hockeysport met behulp van aangepast didactisch materiaal en de spelersgroepen in spelactiviteiten de kans te geven elkaar nog beter te leren kennen.
Voor de allerjongsten is er naast hockey ook multisport en spel.

De stage waartoe ook niet-leden zich kunnen inschrijven wordt gedifferentieerd uitgewerkt volgens ervaring. De niet-leden kunnen in afzonderlijke groepen kennis maken met de basistechnieken van hockey.

Onze stages worden professioneel begeleid door opgeleide trainers van zowel onze eigen club als daarbuiten, en vinden plaats op de terreinen van Sport Vlaanderen Herentals. Ze worden ondersteund door een stageteam dat instaat voor de dagdagelijkse leiding, administratie en catering.

De Paasstage staat open voor leden en gaat door op 10+11 april 2017 voor U6-U9 (°2011-2008) en op 12+13+14 april 2017 voor U10-U16 (°2007-2001).
De Zomerstage, voor leden en niet-leden, gaat door van 21 tot 25 augustus 2017.

Noteer alvast de data! Verdere concrete informatie en inschrijvingsformulieren volgen later op de website.

NB: vergeet ook niet de initiatiedag op 1 april. Onze leden kunnen dan een vriend of vrienden (graag zelfs meer dan één) meebrengen, en ook hen laten kennismaken met onze coole sport!

Hoera, we zijn geslaagd!
De trainers van HC Artemis rondden op 15 januari 2017 met een praktijk opdracht de cursus Aspirant Initiator Hockey af (VTS - Vlaamse Trainersschool).
Proficiat aan Jasper, Kris, Leen, Joke, Els, Yvo, Gitte, Ivan, Bjorn, Laurent, John Paul en Sien (niet op foto)!
Met dank aan #BramLiers (docent) voor de deskundige en inspirerende begeleiding. Meer foto's op de media pagina...

Sport en beweging ligt bij HC Artemis in de bovenste schuif. Elke hockeyspeler weet dat wie in groep kan sporten en bewegen ook het plezier op een hoger niveau tilt!

Daarom besliste HC Artemis om een groepsinschrijving voor de 10 Miles mogelijk te maken; we moedigen elk lid en ouder aan om mee te doen aan de 10 Miles op 23/04/2017 (of de marathon, de kids run of de 5K run, naar eigen keuze).
We zullen zelfs zorgen voor een gezamenlijke voorbereiding voor wie dat wil (lees onderaan voor details).

We leggen hierna stapsgewijs uit hoe een groepsinschrijving precies in zijn werk gaat:

 

 

 • Onze club is ingeschreven als “HC ARTEMIS”, en heeft als groepscode: HCAR17885
 • Je stort het exacte bedrag van je inschrijving op de rekening van de club, en wij doen de globale betaling, van alle deelnemers samen, in één keer op de rekening van de organisatie, cfr het groepsreglement.
 • Het rekeningnummer van de club is:
  • BE86 1430 9810 0750, tnv HC Artemis
  • Vermeld als referentie: “Inschrijving 10 miles – NAAM en VOORNAAM” (zelfs al kies je voor een andere afstand)
  • Bij meerdere inschrijvingen doe je meerdere individuele stortingen
 • Er zijn minstens 10 inschrijvingen nodig (over de afstanden heen) om als groep erkend te worden. Indien we deze 10 niet zouden halen, dan wordt de inschrijving omgezet naar een individuele inschrijving zonder groep.
 • De inschrijvingsdocumenten (o.a. borstnummer/chip) dien je individueel af te halen. Elke deelnemer krijgt hierover een aparte bevestigingsmail van de organisatie met alle info om hun nummer af te halen.
 • De 10 Miles start in 3 waves. HC Artemis zal de groep niet ‘als geheel’ inschrijven in één bepaalde wave. Dat geeft elke deelnemer de mogelijkheid om te starten op basis van hun persoonlijke prestatie of geschatte eindtijd. Uiteraard raden we wel aan om zoveel mogelijk als groep samen te starten en de afstand samen af te leggen, maw om vooraf af te spreken.
 • Als de groepsinschrijving op 31/3 (of eerder) wordt afgesloten kunnen er geen wijzigingen meer aan de groep gebeuren. Wijzigingen kunnen dan enkel nog op individuele basis aan de desk WISSELS ter plaatse; hiervoor rekent de organisatie een administratiekost van 5 euro per wijziging aan, die individueel dient betaald te worden.
 • Algemene info over de 10 Miles kan je lezen op: http://www.sport.be/antwerp10miles/2017/nl/

Hc Artemis kandidaat (ouders) lopers voor de Ten Miles van Antwerpen kunnen samen trainen!

 • Eerste afspraak op Sport Vlaanderen (Bloso) op zaterdag 4 februari 2017 om 10.50u aan de inkom in loopkledij.
 • We organiseren een looptraining voor de ouders van de leden van 11.00u tot 12.00u, waarbij het tempo wordt aangepast zodat iedereen in groep kan volgen. Dit is tijdens de gewone hockeytraining voor de leden, die normaal doorgaat zoals gepland.
 • Vanaf dan elke zaterdag gezamenlijk training mogelijk van 11.00u tot 12.00u in groep(en) – afhankelijk van het tempo.
 • We hebben nog 11 weken de mogelijkheid om te trainen tot de 10 Miles van 23 april.
 • Let op: dit is geen start to run training.

HC Artemis, Where we all experience hockey! Together!

Voor verdere info kan je terecht bij yvo.domen@domen.be, of info@hcartemis.be.

Hockeyclub Artemis Herentals nodigt leden en hun ouders uit om bij te praten tijdens onze "Nieuwjaarsreceptie", met een drankje en een hapje op zaterdag 21 januari 2017 van 12.00u tot 14.00u in de Aula van Sport Vlaanderen Herentals.
Graag bevestiging van Uw komst door inschrijving via onderstaand formulier vóór 14 januari 2017.
Ingeschreven en toch onvoorzien belet? Laat het ons dan zeker weten. 

Op 17 december vond voor de 7e keer de 'Dag van de Trainer' plaats. Een terecht initiatief, want elke dag staan er tientallen, honderden vrijwilligers klaar om hun beste beentje voor te zetten voor hun eigen sportclub. Ook bij HC Artemis werd er aandacht gegeven aan de dag van de trainer. Yvo Domen, onze interviewer van dienst, sprak met Laurent Dethier en Bjorn Tack, twee van onze aspirant initiatoren die, net zoals zoveel spelers in regio Herentals, de hockey microbe te pakken hebben.

 • Wanneer en waarom ben je met hockey begonnen?

Laurent: Ben ongeveer een twee maand geleden met hockey begonnen met als doel mijn steentje bij te dragen in de ontwikkeling van de club. Mijn oudste dochter (Aurélie, 7j) heeft de microbe ongeveer een drie maand geleden gekregen en op deze manier kunnen we nu ook samen van deze sport genieten. Heb vroeger altijd al veldhockey willen spelen, maar het is er helaas nooit van gekomen... nu krijg ik alsnog een kans om deze sport te beoefenen. Super!
Bjorn: Hockey is een recent verhaal voor me. In de loop van dit seizoen is mijn deelname aan de sport gestart. De aanleiding daarvoor was dat mijn dochter hockey is beginnen spelen. Actieve sport heeft tot mijn 25ste een deel uitgemaakt van mijn hobby’s; nadien is dat stelselmatig afgebouwd… tot nu. 

 • Wat is je persoonlijke ervaring als trainer van Hc Artemis?

Laurent: Het is bijzonder fijn vast te stellen hoe gemotiveerd de club, spelers en speelsters zijn! We trachten deze motivatie over te nemen en zelf ook terug uit te stralen tijdens de trainingen. Het geeft dan ook veel voldoening om wekelijks al die vrolijke gezichten te zien voor en na de training.
Bjorn: Het is een boeiende en leerrijke ervaring. Het is leuk om iets op te bouwen en zelf ook nog veel bij te leren. Als trainer krijg je goede ondersteuning en begeleiding met opleiding erboven op. Er ontstaat een gemotiveerd team van trainers die samen iets willen bereiken voor de club.

 • Waarom zou iemand voor hockey moeten kiezen als sport?

Bjorn: Moeten hoef je niet. Als je er van houdt om in teamverband te spelen, waarbij je graag ook een technisch gedeelte hebt, is het dé ideale sport. Het is sporten met je hoofd, je handen en voeten! Het is goed voor de ontwikkeling van lichaam en geest want het technisch gedeelte en het tactische zorgt ervoor dat het een intensieve sport is.
Laurent: Hockey is een super toffe, intensieve, snelle,  technische ploegsport voor jongens, meisjes, jong en oud en biedt een ideale mix tussen de opbouw van conditionele en technische vaardigheden!

 • Wat vind je van de mogelijkheden aangeboden op de terreinen van Sport Vlaanderen Herentals?

Bjorn: We hebben het geluk een bestaande en goed onderhouden infrastructuur te kunnen gebruiken. We dromen natuurlijk van een kunstgrasveld met bijhorende kantine ;-)!
Laurent: Het is niet gemakkelijk/evident om een nieuwe sportclub uit te bouwen en daarom is het zeer belangrijk om hierbij een beroep te kunnen doen op de ervaring, hulp en ondersteuning van de hockeybond, andere sportverenigingen, ouders, vrijwilligers en anderen. Het is dan ook fantastisch dat we in Herentals onder meer wat betreft de infrastructuur terecht kunnen bij Sport Vlaanderen om de spelers/speelsters een kwalitatieve ondersteuning te bieden.

 • Hoe zie je onze hockeyclub binnen 2 jaar?

Laurent: Ik hoop vooral dat de club alle mogelijkheden krijgt om zichzelf verder uit te bouwen en om een kwalitatieve hockey-ervaring aan te bieden aan de jeugd van Herentals en omgeving! Wie weet al met één of meerdere ploegen in competitie om te tonen dat er ook in Herentals (HC Artemis) een (warm) hart klopt voor hockey als sport!
Bjorn: Een club met een 250 tal leden die er samen iets van willen maken. Een club waarin de jeugd van Herentals en omstreken zich kan komen ontwikkelen en sporten onder een gestructureerde en sterk uitgebouwde begeleiding. Daarenboven een referentie in de streek voor sportieve en buitensportieve evenementen. Daar gaan we voor!

 

    

Een reeks foto's van het indoor event van 26/11 werd opgeladen op de website. Zoek nu al je eigen unieke foto met Emma Puvrez en Arthur van Doren op de media-pagina.

De HC Artemis indoor hockey day was net afgelopen, en om 8.30u de dag nadien stonden heel wat van onze trainers en begeleiders al opnieuw klaar voor de club. Na de korte theoretische inleiding, en een stevige tas koffie, werden ze op het veld verder geïnitieerd in de knepen van het trainers- en begeleidersvak. De sfeer zat er bijzonder snel in, en de basis- en andere grepen werden op kunstgras omgezet in praktische oefeningen voor de jonge jeugd. Een bijzonder geslaagde start van een gemotiveerde groep!

 

  

  

De Club onthulde gisteren tijdens de HC ARTEMIS Indoor Hockey Day for the Olivia Fund haar gloednieuwe logo. We presenteerden het in een geanimeerde presentatie aan alle aanwezigen in de grote vernieuwde indoor sporthal van Sport Vlaanderen.

 

Op woensdag 23/11 vindt de laatste outdoor training van HC ARTEMIS plaats. Vanaf maandag 28/11/16 gaat de hockeywereld, en dus ook wij, in winterstop. De winterstop loopt tot en met 5 februari 2017.

Tijdens deze periode van 2 maanden bieden we de leden een indoor training aan, aanvullend op de outdoor training.

Lees er alles over op de pagina Sportief>Trainingen.

Wedstrijdlocatie

Alle thuiswedstrijden van HC Artemis worden gehouden op: VTC De Mixx, Asbroek 1H, 2230 Herselt!
https://goo.gl/maps/WG79nfJ2oMG2 
Best enkel parkeren op de daartoe voorziene parkeerplaatsen, en niet op of langs de weg naast het kunstgrasterrein.
Gelieve niet op te warmen op het naastgelegen voetbalterrein (behoort niet tot het VTC).

Partners Club van 100
Kalender
23/10/2017 19:30-21:00
U14B, U12G, U16G1, U16G2 - Training U10-U19
25/10/2017 17:30-18:30
U8B, U8G1, U8G2 - Training U6-U9
25/10/2017 18:30-19:30
U14B, U12G, U16G1, U16G2 - Training U10-U19
06/11/2017 19:30-21:00
U14B, U12G, U16G1, U16G2 - Training U10-U19
08/11/2017 17:30-18:30
U8B, U8G1, U8G2 - Training U6-U9
Gefeliciteerd!
23/10
Nathan Van Wymeersch
26/10
Reindert Tresignie
28/10
Felix Willems
28/10
Joke Jacobs
Evenementen
25/11/2017 13:00-18:00
Indoor Hockey Day
25/11/2017 18:00-22:00
Winter BBQ

© 2016, website powered by Twizzit.com