17/12/20 - Voor alle teams uitgezonderd de Eredivisie werd de competitie abrupt stopgezet na het weekend van 24 oktober. En aangezien trainen vanaf U14 sindsdien nog steeds verboden is, begint deze periode zonder hockey wel echt lang te duren! Net als jullie hopen we dan ook dat de gezondheidssituatie het zo snel mogelijk zal toelaten dat iedereen weer aan het hockeyen kan.

Het is wel degelijk nog steeds de bedoeling van de KBHB/VHL om iedereen een volledig kampioenschap te laten spelen! Eén van de prioritaire doelstellingen is dan ook om alles in het werk te stellen om de eerste ronde van de kampioenschappen zo snel mogelijk af te ronden. Dit zal de KBHB toelaten om de tweede ronde te programmeren, en deze dan aansluitend op te starten.

Als de beslissingen van de overheid het zouden toelaten, streeft de KBHB er naar om de trainingen rond 18 januari 2021 te hervatten. Dit zou betekenen dat alle jeugd- en volwassen competitie (behalve Eredivisie) twee weken later van start kunnen gaan, nml. op zaterdag 30 januari 2021. Met deze bijgestelde kalender zouden de kampioenschappen in de verschillende categorieën allemaal kunnen afgewerkt worden. Deze situatie zal uiteraard sterk afhangen van de ontwikkeling van de gezondheidssituatie en de overheidsbeslissingen. De Bond legt momenteel de laatste hand aan verschillende alternatieve scenario’s, waarbij er eventueel nog extra gespeeld kan worden in de paasvakantie en/of tot eind mei.

We zijn ons er terdege van bewust dat sommige data misschien niet voor iedereen geschikt zullen zijn. Toch hopen we dat iederen zich flexibel en vooral begripvol kan opstellen ten aanzien van de nieuwe programmering. Dit is de enige manier om eindelijk onze geliefkoosde sport te kunnen hernemen en om dit seizoen op quasi normale wijze te kunnen afsluiten!

Hierna geven we in 2 linken een gedetailleerd overzicht van wat deze update betekent. In de eerste link: de interne planning van onze club (met NIEUW:deplanning tijdens de kerstvakantie). En in link 2 de voorlopig nieuwe planning van competitie van KBHB (de zgn "grid 2020-21", kijk enkel naar de meest linkse kolom).
Laat ons hopen dat deze ideale timing zal kunnen gehaald worden.

Tot die tijd, zorg voor jezelf en zorg voor de anderen!

22/11/20 - Positieve evaluatie boekingen individueel sporten.

De voorbije week konden leden Artemis vanaf U14 op individuele basis komen sporten op het hockeyveld. Mits voorafgaande boeking en respect van de bijzondere voorwaarden. Zowel op woensdag dals op zaterdag was het veld in 60% van de beschikbare tijd volzet. Enkel op zondag was er slects een bezetting van 12%, dus nog ruimte om bij te boeken.
Na een positieve evaluatie gaat de club deze werkwijze ook volgende week aanbieden.

Blijf zeker wel buiten de site parkeren, en neem je afval (drinkbussen) terug mee; twee aandachtspunten uit de ervaring van de eerste week.

14/11/2020 - Overlegcomité behoudt alle regels mbt georganiseerde sporten.

Dwz dat er geen wedstrijden kunnen georganiseerd worden, en geen trainingen voor spelers boven de 12j. Enkel voor spelers onder 12 jaar zijn er trainingen mogelijk. Deze hervatten bij onze club dan ook vanaf 16/11, op de normaal geplande tijdstippen.

Anderzijds is het toegelaten, en zelfs aanbevolen om individueel te sporten. Onze club moedigt de spelers boven de 12j dan ook aan om te blijven bewegen en sporten. We stellen, specifiek voor onze leden, de infrastructuur ook open, zodat ze op individueel vlak kunnen komen sporten. Reservatie is steeds verplicht, evenals het naleven van een bijzonder reglement, dat meegedeeld wordt bij de inschrijvingsmodule.

Leden hebben een rechtstreekse link toegezonden gekregen om zich in te schrijven.

Dus: #staysafe #stayfit #joinhcartemis

23/10/2020 - De Bestuursorganen van de VHL, de LFH en de KBHB hebben nav regeringsbeslissingen van vandaag verstrengde maatregelen voor onze sport uitgevaardigd die een verspreiding van het Covid19-virus mee moet helpen beperken. Onze club zal deze maatregelen integraal volgen.

Onderstaande is geldig vanaf vandaag, 23 oktober 2020, tot en met (minstens) donderdag 19 november 2020.


U7–U19

 • Alle wedstrijden zijn toegelaten, en gaan door zoals gepland.
  • MAAR: Er mag slechts 1 gezinslid per jeugdspeler de wedstrijd bijwonen.
 • Alle trainingen zijn toegelaten, en gaan door zoals gepland.
  • Alle bestaande onderrichtingen blijven ook verder bestaan (o.a. niet trainen bij ziekteverschijnselen, niet trainen bij aanbeveling van CLB om geen hobbys te doen, dragen van mondmasker +12 buiten het veld, enz..)
  • Er zijn geen trainingen gepland tijdens de herfstvakantie


18+ (volwassenen)

 • Wedstrijden zijn NIET toegelaten.
  • Dit is niet van toepassing voor onze club.
 • Trainingen met contact zijn toegelaten, en blijven georganiseerd zoals gepland.
  • Dit is van toepassing voor onze trimmers.
  • Precieze onderrichtingen zullen nog volgen dmv Ministerieel Besluit.
  • Contacten zijn enkel toegestaan binnen de eigen sportgroep.


HOCKEY4FUN van nu zondag wordt geannuleerd

Afgelopen week nodigden we onze recreatieve spelers uit om in te schrijven voor "Hockey4Fun", aansluitend op het gelijknamige project dat de VHL organiseert op ons veld. De VHL gaat deze activiteit echter NIET laten doorgaan, dus ook wij niet. De volgende activiteit is gepland na 19/11 (m.n. 22/11), dus daarvoor kan je voorlopig nog inschrijven.


Reminders

 • Bar-temis moet verplicht gesloten blijven.
 • Vermijd zoveel mogelijk het carpoolen. Indien niet anders mogelijk:
  • 3 personen in de wagen
  • allemaal met mondmasker
  • zet de ramen van de wagen open voor verluchting
 • StaySafe, StayHealthy!

19/10/2020 - Naar aanleiding van Covid-19 annuleerde de KBHB voor de winter 2020-21 de indoor competitie. Als alternatief voorziet de Bond hiervoor een volledig nieuwe competitievorm: het outdoor winter criterium.

UPDATE 26/10/2020: winter criterium gaat niet door - info volgt.

 

HC Artemis zal daardoor dit jaar ook geen indoor trainingen organiseren.
We bieden onze leden wel een extra keuze tussen winterstop, outdoor training en outdoor training met deelname aan het winter criterium.

 

Lees er alles over via DEZE link.

12/10/2020 - Vlaams minister van sport Ben Weyts (N-VA) besloot om vanaf woensdag 14/10 in de sportwereld "code oranje" af te roepen. 

 • Indoorsporten waarbij de veiligheidsafstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden, worden verboden voor alle sporters boven 12 jaar. 
 • Douches en kleedkamers sluiten voor alle sporten, behalve in zwembaden.
 • Kantines mogen openblijven, maar moeten dezelfde strikte regels als in de horeca volgen
  • Dat betekent dat mensen enkel mogen zitten,
  • dat er maximum 4 personen aan een tafel mogen zitten
  • en dat ook hier de afstandsregel van 1,5 meter gerespecteerd wordt. 
 • Ook publiek blijft welkom. Daar blijven de regels dezelfde. Er zijn maximaal 400 toeschouwers buiten. Voor meer toeschouwers is een speciale toelating nodig. Iedereen moet op afstand blijven en een mondmasker dragen. 
 • Sportkampen in de herfstvakantie kunnen doorgaan, in kleine groepen en volgens dezelfde protocollen als de jeugdkampen. 


Voor onze club betekent dit:

 • dat de bestaande regels op de hockeysite onveranderd aangehouden worden
 • dat we deze winter geen facultatieve indoor trainingen zullen aanbieden; we kijken uit naar een nieuwe formule die de KBHB voorstelt, nl het wintercriterium (info volgt)
 • en dat het herfstkamp zal beperkt worden tot max. 20 deelnemers


#staysafeandhealthy!

6/10/2020 - Klik op de affiche om te bestellen!!

6/9/2020 - Alle kampen HC Artemis online!

Vanaf seizoen 2020-21 biedt HC Artemis kampen aan zowel voor leden als voor niet-leden.
Je vindt een overzicht op deze pagina.
Klik daarna door voor extra informatie en inschrijvingsformulier.

3/9/2020 - De thuiswedstrijden van ARTE zullen op 5/9/2020 doorgaan op een andere locatie.

 • De wedstrijden van de voormiddag gaan door op VTC De Mixx, Asbroek 1H, 2230 Herselt (onze ‘oude’ thuisbasis); uren zijn ongewijzigd.
 • De wedstrijden van de namiddag gaan door op de Wilrijkse Pleinen, Vogelzanglaan 6, 2020 Antwerpen; uren gewijzigd in functie van beschikbaarheid terreinen.

De secretariaten van de bezoekende clubs werden geïnformeerd. De HockeyApp zal aangepast worden.

2/9/2020 - De KBHB/LFH/VHL ontwikkelde in samenspraak met experten een specifiek Covid19-wedstrijdprotocol.
In dit protocol worden verplichtingen en aanbevelingen opgelijst om op een gezonde en verantwoorde manier de hockeysport te organiseren.
We bevelen al onze leden aan om dit document door te nemen, en de gevraagde maatregelen maximaal toe te passen.

Artemis heeft mbt de toegangsverplichting een QR-code ontwikkeld, die duidelijk zichtbaar zal zijn bij het betreden van het terrein bij thuiswedstrijden en trainingen.

Partners Club van 100
Join our team

Je bent handig, creatief, vol ideeën, en wil de club helpen. Dat kan, en graag zelfs. Vul dit formulier in, we spreken elkaar snel!

Wedstrijdlocatie

Adres thuiswedstrijden ARTE: Herenthoutseweg 116-118, 2200 Herentals.

Evenementen

© 2019, website powered by Twizzit.com