We gaan er voor:

Om te sporten en van de hockeysport te genieten:
Breedte- en tophockey maken samen de club, we waarderen en maken verbinding met elkaar. HC Artemis staat voor hockeyplezier en het realiseren van sportieve doelen van al haar hockeyers. Een sterke clubbeleving bij haar leden en publiek is daarbij het fundament dat wordt gekoesterd. HC Artemis steunt de ambitie van alle teams om aansprekende resultaten te boeken, deze zijn een bron van inspiratie en plezier voor al onze hockeyers en ons publiek.
Familiehockey vormt de basis van de club. Competitiehockey vormt er samen met recreatief hockey een deel van. Beide versterken elkaar en gaan hand in hand. De teams dragen hun eigen speelstijl uit die gekenmerkt wordt door passie en plezier met een gezonde dosis speelse nonchalance.

Om te leren en te ontwikkelen:
Opleiding, ontwikkeling en sportiviteit staan centraal. Zonder lokale/regionale traditie willen we er één opstarten: we willen staan voor ontwikkeling van onze hockeyers, coaches/trainers en scheidsrechters, binnen en buiten het veld. Essentieel is een hoogwaardige opleiding, gericht op hockey en op gedrag.
HC Artemis geeft veel aandacht aan de jeugd en de talenten; dat maakt haar sportieve sterkte uit. De club streeft er naar om uitstekend te zijn in het opleiden van spelers, coaches, trainers en scheidsrechters.

Om mee te doen:
Vrijwilligers en commissies staan in het middelpunt van onze vereniging. We zijn uitnodigend en laagdrempelig richting onze hockeyers en hun familieleden om hen een plek te geven als vrijwilliger. Onze professionele en ambitieuze organisatie is toegewijd aan leden, vrijwilligers en publiek.

Om tussen anderen onszelf te zijn:
Als lokale sportvereniging zijn we trots, nuchter, betrokken en gedreven. We stellen sfeer en veiligheid voorop, maken verbinding met andere sport- en hockeyverenigingen, de KBHB/VHL en de omgeving: haar inwoners, de gemeentelijke politiek, het bedrijfsleven, de scholen.

Onze cultuur:

  • Vereniging, voor en door leden
  • Innovatief in hockey, samenwerking en communicatie
  • Betrokken en gedreven vrijwilligers
  • Dienstverlenende en gepassioneerde professionals
  • Sportief, veilig en gastvrij naar gasten, tegenstander, scheidsrechters en elkaar
  • Where we all experience hockey!


HC Artemis streeft een infrastructuur en clubleven na die deze visie en waarden ook uitstraalt. ARTE is een club waar iedereen een mooie tijd heeft en graag komt.
Bij opstart is de club niet ervaren, wel wijs, jong van hart en geest, leergierig en ambitieus, gezellig en genietend. Zij biedt een thuis voor haar vele leden en toeschouwers.
Dit alles vormt een natuurlijk geheel: het hoort bij elkaar en versterkt elkaar. Binnen HC Artemis  denken we steeds na over hoe acties, wensen en doelen zich tot deze missie verhouden. Op die manier heeft de club een idee van wat haar de komende jaren te doen staan.